vrijdag 23 mei 2025
spot_img
HomeLIFESTYLEEten & DrinkenHeerlijke Saltimbocca met Verse Tomatencoulis en Papardelle

Heerlijke Saltimbocca met Verse Tomatencoulis en Papardelle

Ingrediënten:

· Voor de Saltimbocca:

  • 4 minuutsteaks (ca. 120 g per stuk)
  • 4 plakken Parmaham
  • 1 bol mozzarella, in 4 plakken
  • 8 verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

· Voor de verse tomatencoulis:

  • 500 g rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • Verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper en zout

· Voor de papardelle:

  • 320 g verse papardelle
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g kerstomaatjes
  • Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Verse basilicumblaadjes
  • Peper en zout

Bereiding:

1. Saltimbocca:

  • Leg op elke minuutsteak een plak Parmaham en een plak mozzarella.
  • Leg er 2 basilicumblaadjes op, plooi dicht en zet vast met een cocktailprikker.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de Saltimbocca aan beide kanten goudbruin.
  • Kruid met peper en zout.

2. Verse tomatencoulis:

  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker toe.
  • Laat de saus zachtjes inkoken tot een mooie coulis.
  • Breng op smaak met peper, zout en basilicum.

3. Papardelle:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de kerstomaatjes en leg ze in een vuurvaste schotel. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze in de oven tot ze zacht zijn (ca. 15 minuten).
  • Kook de papardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook glazig.
  • Voeg de gekookte papardelle toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

4. Serveren:

  • Schep de tomatencoulis op de borden.
  • Leg de Saltimbocca op de coulis.
  • Verdeel de papardelle met de geroosterde kerstomaatjes ernaast.
  • Garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel Parmezaanse kaas.

Tips:

  • Voor een extra smaakdimensie kun je de minuutsteaks marineren in olijfolie, knoflook en verse kruiden.
  • Voeg een scheutje witte wijn toe aan de tomatencoulis voor een diepere smaak.
  • Grill de saltimbocca in plaats van te bakken in de pan voor een heerlijke rooksmaak.

Succes en smakelijk!

Vince

- ONZE EXCLUSIEVE REEKS -spot_img

Abonneer je op ons Gratis Magazine en ontvang iedere week de beste info, tips en leuke acties in jouw mailbox

Leestips

NAVO-baas Rutte pleit net als Trump voor norm van 5 procent,...

Na Donald Trump wil nu ook NAVO-secretaris-generaal Mark Rutte dat de lidstaten van het bondgenootschap 5 procent van hun bbp aan defensie besteden. Al...
spot_img
Rechtvaardige-Rechters retabel

11 april 1934 – De Rechtvaardige Rechters, het Mysterie ontrafeld

In 1934 pleegde men een van de grootste kunstdiefstallen in de Belgische geschiedenis: de diefstal van "De Rechtvaardige Rechters", een paneel van het wereldberoemde...
error: Inhoud is beschermd !!