donderdag 3 april 2025
spot_img
HomeLIFESTYLEEten & DrinkenLuikse Salade met Gebakken Witte Pens

Luikse Salade met Gebakken Witte Pens

Ingrediënten

· Salade:

  • 500 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram sperziebonen, afgedopt en gehalveerd
  • 4 eieren, hardgekookt en in kwarten gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 200 gram kerstomaten, gehalveerd
  • 100 gram ontbijtspek, in blokjes gesneden en knapperig gebakken
  • Handvol verse peterselie, fijn gehakt

· Witte pens:

  • 4 witte pensen
  • 1 eetlepel boter

· Dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

1. Aardappelen: Kook de aardappelen in water met zout tot ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.

2. Sperziebonen: Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Giet af en spoel af met koud water om het garingsproces te stoppen.

3. Witte pens: Verhit boter in een pan en bak de witte pensen aan beide kanten goudbruin.

4. Dressing: Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

5. Salade samenstellen: Meng de aardappelen, sperziebonen, rode ui, kerstomaten en ontbijtspek in een grote kom. Voeg de dressing toe en meng goed.

6. Serveren: Schik de salade op een schaal of verdeel over 4 borden. Leg de hardgekookte eieren en de gebakken witte pensen erop. Bestrooi met verse peterselie.

Serveer de salade met brood of frieten.

Succes en smakelijk!

Vince

- ONZE EXCLUSIEVE REEKS -spot_img

Abonneer je op ons Gratis Magazine en ontvang iedere week de beste info, tips en leuke acties in jouw mailbox

Leestips

spot_img
error: Inhoud is beschermd !!