Ingrediënten
· Salade:
- 500 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 200 gram sperziebonen, afgedopt en gehalveerd
- 4 eieren, hardgekookt en in kwarten gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 200 gram kerstomaten, gehalveerd
- 100 gram ontbijtspek, in blokjes gesneden en knapperig gebakken
- Handvol verse peterselie, fijn gehakt
· Witte pens:
- 4 witte pensen
- 1 eetlepel boter
· Dressing:
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel honing
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
1. Aardappelen: Kook de aardappelen in water met zout tot ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
2. Sperziebonen: Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Giet af en spoel af met koud water om het garingsproces te stoppen.
3. Witte pens: Verhit boter in een pan en bak de witte pensen aan beide kanten goudbruin.
4. Dressing: Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
5. Salade samenstellen: Meng de aardappelen, sperziebonen, rode ui, kerstomaten en ontbijtspek in een grote kom. Voeg de dressing toe en meng goed.
6. Serveren: Schik de salade op een schaal of verdeel over 4 borden. Leg de hardgekookte eieren en de gebakken witte pensen erop. Bestrooi met verse peterselie.
Serveer de salade met brood of frieten.
Succes en smakelijk!
Vince