zondag 6 april 2025
spot_img
HomeLIFESTYLEEten & DrinkenToppertje van Vince!

Toppertje van Vince!

Gekarameliseerde verse ananas met sabayon van Elixir d’Anvers en in kokosmeel gepaneerd vanilleijs afgewerkt met geroosterde pistachenootjes en verse munt

Ingrediënten:

  • Voor de gekarameliseerde ananas:
    • 1 verse ananas, geschild, in plakken van 1,5 cm gesneden en ontdaan van de harde kern
    • 2 eetlepels melkerijboter
    • 3 eetlepels bruine suiker
    • Snufje kaneel (optioneel)
  • Voor de sabayon:
    • 4 eidooiers
    • 4 eetlepels kristalsuiker
    • 4 eetlepels Elixir d’Anvers
    • Snufje zout
  • Voor het kokosijs:
    • Vanille-ijs (4 bolletjes)
    • Geraspte kokos
  • Voor de garnering:
    • Geroosterde pistachenootjes, grof gehakt
    • Verse muntblaadjes

Bereiding:

  1. Gekarameliseerde ananas:
    • Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • Leg de ananasschijven in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
    • Strooi de bruine suiker en eventueel de kaneel over de ananas en laat de suiker karamelliseren.
    • Haal de ananas uit de pan en houd warm.
  2. Sabayon:
    • Doe de eidooiers, kristalsuiker, de Elixir d’Anvers en een snufje zout in een kom en klop het mengsel koud met een garde tot het licht en schuimig is.
    • Zet op een middelhoog vuur en blijf kloppen (in een 8-vorm) tot de sabayon dikker wordt en een romige consistentie heeft.
    • Haal de kom van het vuur en blijf nog even doorkloppen terwijl je de kom een half minuutje in een bodempje koud water zet om het gaarproces te stoppen
  3. Kokosijs:
    • Schep bolletjes vanille-ijs.
    • Rol de bolletjes ijs door de geraspte kokos, zodat ze volledig bedekt zijn.
    • Zet de bolletjes ijs even in de vriezer om op te stijven.
  4. Serveren:
    • Leg op elk bord een schijf gekarameliseerde ananas.
    • Plaats in het midden van de ananas een bolletje kokosijs.
    • Schep hierrond een royale lepel sabayon.
    • Garneer met gehakte geroosterde pistachenootjes en verse muntblaadjes.

Geniet van dit overheerlijk dessertje!

Succes en smakelijk!

Vince.

- ONZE EXCLUSIEVE REEKS -spot_img

Abonneer je op ons Gratis Magazine en ontvang iedere week de beste info, tips en leuke acties in jouw mailbox

Leestips

spot_img
error: Inhoud is beschermd !!