Het aanbod bij de bakker is uitgebreid. En dat geldt ook voor de woordenschat die je gebruikt om het gebak te bestellen dat je lekker vindt. Waarom noemen we een tompoes een tompoes? Waar komt de term eclair vandaan? En hoe zit het met pain à la grecque? Dialectoloog Chris De Wulf (UA) geeft de verrassende antwoorden.
Abonneer je op ons Gratis Magazine en ontvang iedere week de beste info, tips en leuke acties in jouw mailbox
Leestips
Leren Genieten van Stilte en Rust: Ontdek Innerlijke Vrede
In onze snelle, soms overweldigende wereld lijkt stilte een zeldzaamheid geworden. Toch biedt stilte meer voordelen dan we vaak beseffen. Het omarmen van momenten...
11 april 1934 – De Rechtvaardige Rechters, het Mysterie ontrafeld
In 1934 pleegde men een van de grootste kunstdiefstallen in de Belgische geschiedenis: de diefstal van "De Rechtvaardige Rechters", een paneel van het wereldberoemde...