zaterdag 7 juni 2025
spot_img
HomeLIFESTYLEEten & DrinkenFettuccelle met Witte Kool en Gehakt

Fettuccelle met Witte Kool en Gehakt

Ingrediënten:

· 400 g fettuccelle (verse of gedroogde)

· 400 g rundergehakt

· 1/2 kleine witte kool, fijngesneden

· 100 g melkerijboter

· 2 teentjes knoflook, fijngehakt

· 2 takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)

· 100 ml droge witte wijn (optioneel)

· 100 ml room (40%)

· Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

· Verse peterselie, fijngehakt (ter garnering, optioneel)

· Versgeraspte Parmezaanse kaas, naar smaak.

Bereiding:

1. Gehakt voorbereiden: Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en bruin. Breek het gehakt met een vork tijdens het bakken. Giet overtollig vet af. Zet het gebakken gehakt apart.

2. Witte kool bakken: Voeg eventueel een klein beetje olijfolie of boter toe aan dezelfde pan. Voeg de fijngesneden witte kool toe en bak deze al roerend tot hij zacht begint te worden en licht kleurt (ongeveer 8-10 minuten). Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet de witte kool apart bij het gehakt.

3. Saus bereiden: Smelt de boter in dezelfde pan op laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze zachtjes tot hij begint te geuren (ongeveer 1 minuut), zorg ervoor dat hij niet bruin wordt.

4. Voeg de verse tijmtakjes (of gedroogde tijm) toe aan de boter en laat de smaken even intrekken (ongeveer 2-3 minuten).

5. (Optioneel) Blus af met de witte wijn en laat deze al roerend een beetje inkoken.

6. Voeg de room toe en breng de saus zachtjes aan de kook. Laat de saus iets indikken. Verwijder de tijmtakjes als je verse tijm hebt gebruikt. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

7. Pasta koken: Kook de fettuccelle volgens de aanwijzingen op de verpakking “al dente”. Giet de pasta af en vang een beetje van het kookvocht op.

8. Samenvoegen: Voeg de gekookte fettuccelle toe aan de pan met de saus. Meng goed zodat de pasta volledig bedekt is met de saus.

9. Voeg het rul gebakken gehakt en de gebakken witte kool toe aan de pasta en de saus. Meng voorzichtig door elkaar. Voeg eventueel een beetje van het opgevangen kookvocht toe als de saus te dik is.

10. Serveren: Verdeel de fettuccelle met witte kool en gehakt over vier diepe borden. Garneer met versgeraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat fijngehakte verse peterselie. Serveer direct.

Tips:

· Als je geen witte wijn hebt, kun je dit weglaten en eventueel een scheutje extra kookroom toevoegen.

· Varieer gerust met andere groenten, zoals prei of champignons, die je in de plaats van of samen met de witte kool kunt bakken.

Succes en smakelijk!

Vince

- ONZE EXCLUSIEVE REEKS -spot_img

Abonneer je op ons Gratis Magazine en ontvang iedere week de beste info, tips en leuke acties in jouw mailbox

Leestips

spot_img
Rechtvaardige-Rechters retabel

11 april 1934 – De Rechtvaardige Rechters, het Mysterie ontrafeld

In 1934 pleegde men een van de grootste kunstdiefstallen in de Belgische geschiedenis: de diefstal van "De Rechtvaardige Rechters", een paneel van het wereldberoemde...
error: Inhoud is beschermd !!